Fede Fixie Tilbud!
Billige kvalitets elcykler fra Cube & Haibike - KLIK HER!

1860 nye design bycykler til København

Torsdag aften vedtog Københavns Borgerrepræsentation at bruge 40 millioner kroner på at stille hundredvis af design bycykler til rådighed for danskere og turister. Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) håber på, at de nye cykler kan være med til at nedbringe trængslen i hovedstaden.

Den nye design by- og pendlercykel skal fungere som et fjerde ben i den kollektive trafik sammen med tog, bus og metro, og på den måde skal den være med til at gøre noget ved trængslen i København. Det kan kun lade sig gøre, hvis du kan forvente, at der er cykler til rådighed. Når vi nu mangedobler antallet af cykler, forventer jeg da også, at mange flere tager bycyklen til sig i det daglige, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Design bycykler København 2014
Design bycykel København 2014

Design bycyklerne bliver placeret på de fleste tog- og metrostationer samt øvrige centrale trafikknudepunkter i byen. Derudover bliver cyklerne også opstillet ved centrale punkter i København, hvor der er mange arbejdspladser samt ved øvrige attraktioner i byen.

Københavns Kommune finansierer 855 af i de i alt 1860 cykler. De resterende 1005 cykler finansieres af DSB og Frederiksberg Kommune. De første 250 cykler ventes taget i brug i slutningen af 2014.

Kilde: Ritzau

Hvis knapper
Gem knapper