En Fixie cykel (også kaldet en Singlespeed cykel/ 1-gears cykel) er en cool cykel med et fast gear (Fixie) eller rettere en fast cykelnav, hvilket betyder at pedalerne altid drejer hvis hjulet drejer (dvs. at Fixie cykler med fast gear ikke har friløb). Hele mantraet omkring Fixie cykler handler om at have en så enkel cykel som muligt. Derfor har mange Fixie cykler hverken bremser, reflekser, ringeklokke eller andet unødvendtigt “lir”.

Fixie cykler (Singlespeed cykler/ 1-gear cykler) er altså for dem der foretrækker en let og simpel designet cykel uden bøvl med gear og diverse udstyr.

Der er helt klart blevet dannet en hel kultur omkring Fixie cykler og den går hånd i hånd med Hipster kulturen. Derfor bliver Fixie cykler også til på mange forskellige måder – de fleste køber dem dog stadig færdigsamlet hos cykelhandleren – men de rigtige Fixie cykelentusiaster bygger Fixier af gamle dele de har liggende, finder på lossepladsen eller som de køber online, simpelthen for at få en så billig og cool cykel som muligt. Læs mere om at bygge din egen fixie i denne artikel og hvad det koster her.

Køb af Fixie/ Singlepeed/ 1-gears cykler

Hvis du er på jagt efter din næste Fixie cykel, så er her et par links til 2 af vores favorit Fixie/ Singlepeed/ 1-gears cykel butikker, hvor du kan finde og købe mange fede modeller:

Søger du lidt yderligere inspiration, så tag et kig på vores top 3 over fede EBS fixie tilbud netop nu og i denne artikel giver vi endnu et bud på 10 af de fedeste fixie cykler du kan få fingrene i! Sidst men ikke mindst, hvis du er på et stramt budget, så tjek vores artikel “Fem fede fixie cykler til under 2.500 kr.” og fræk forårs fixie til under 3000 kr.

Når du køber en fixie cykel skal du huske at være opmærksom på at pedalerne altid kører med rundt i samme retning som dit baghjul. Der er altså ingen almindelig fodbremse på Fixie cykler og derfor vil du også kunne køre baglæns på din Fixie cykel ved at træde den forkerte vej i pedalerne! 🙂

Hvordan fungerer Fixie cykler?

En cykel med fast nav er en cykel vis pedaler både kan køre frem og tilbage – navet er den midterste del af cykelhjulet – dvs. det er delen du monterer på cykelstellet og den del af hjulet hvor egerne sidder fast. Det betyder at modsat en gængs cykel, hvor man normalt kan “stå stille” i pedalerne mens man kører (friløb) er man på en Fixie cykel nødt til altid at køre rundt i pedalerne (det er selvfølgelig en del af charmen ved disse super enkle 1 gears cykler)

Normal-cykel-gearSå modsat en normal cykel, hvor der på det bagerste hjul (på navet) er monteret en “kasette” med enten 9 eller 10 tandhjul af forskellig størrelse (gear) eller en en enkelt krans som giver cyklen et gear (og friløb), har Fixie cycler ingen af delene. Sagt på en anden made så mangler en Fixie eller singlespeed cykel det eller de gear en normal cykel vil have.

Fixie-Cykel-Nav
En del af charmen ved en Fixie cykel er dens enkelhed og det er derfor i de seneste år blevet mere og mere normalt at se Fixie- og andre fede cykler på gaden uden ringeklokker, reflekser og andet “unødvendigt” udstyr.

Faktisk er det i Danmark lovpligtigt at have monteret to forskellige bremsesystemer på en cykel (ligesom både reflekser og ringeklokke er påkrævet)!

Læs mere om fede fixie cykler her:

Inspiration til din næste Fixie/ Singlespeed cykel

Er du stadig er på udkig efter inspiration til dit næste Fixie cykel køb? Så tjek CykelExperten.dk

Summary
Fixie cykler
Article Name
Fixie cykler
Description
En Fixie cykel (også kaldet en Singlespeed cykel/ 1-gears cykel) er en cool cykel med et fast gear (Fixie) eller rettere en fast cykelnav, hvilket betyder at pedalerne altid drejer hvis hjulet drejer (dvs. at Fixie cykler med fast gear ikke har friløb). Hele mantraet omkring Fixie cykler handler om at have en så enkel cykel som muligt. Derfor har mange Fixie cykler hverken bremser, reflekser, ringeklokke eller andet unødvendtigt "lir".
Author
Publisher Name
DezignCore.dk
Publisher Logo