Fede Fixie Tilbud!
Billige kvalitets elcykler fra Cube & Haibike - KLIK HER!

Gør din fixie cykel vinterklar

Efteråret og dermed vinteren venter lige rundt hjørnet og hvis du er en af de seje hipsters der bruger din fixie hele året, så er det vigtigt at du gør din cykel vinterklar! Vinteren er hård kost for din cykel – låsen vil f.eks. ikke op og salten ødelægger lak osv. Hvis din fixie cykel skal klare vinterens strabadser, er det derfor vigtigt, at du vedligeholder den, uanset hvilket fedt “gear” du har udstyret den med.

Gør din Fixie cykel vinter klar
Gør din Fixie cykel vinter klar

Her på DeZignCore.dk har vi derfor lavet en kort oversigt til alle hipsters over, hvordan du gør din cykel vinterklar – here goes:

Vask af din fixie cykel

Hvis du cykler hele vinteren, er det vigtigt, at du sørger for at vaske din fixie regelmæssigt ellers risikerer du, at din cykel ikke holder så længe. Frost og salt på vejene er hårdt ved din fixie, og derfor er det særlig vigtigt at du får vasket saltet af cyklen, dette bør ske hvert fald én gang ugentligt eller endnu bedre hver dag. Herunder vores 4 gode råd til vintervask af din fixie cykel:

  1. Som minimum skal du skylle salt af med varmt vand og stille din fixie et varmt sted
  2. Sørg for at rengøre din cykel grundigt med en børste, så alt skidt og salt fjernes.
  3. Vask cyklen hyppigt, da dette mindsker arbejdet, og holder cyklen bedre.
  4. Brug varmt vand og en stor blød børste.

Vil du være ekstra god ved din fixie cykel, kan du give den en speciel polish, så afvises skidt og snavs.

Fixie - Vinter, salt og sne
Fixie – Vinter, salt og sne

Smøring af din fixie cykel

De få bevægelige dele på din fixie er smurt med fedt fra fabrikken eller har teflon belagte bøsninger, som ikke behøver smøring det første stykke tid. Når det er vinter bør du dog smøre både din kæde men også andre bevægelige dele hver uge – i hvert fald i de perioder, hvor der er sne og salt på vejene. Det bedste er at bruge en olie som også opløser eventuel rust.

Som rigtig fixie hipster er man også afhængig af at kunne smide sin cykel fra sig, hvor som helst. Derfor er det også vigtigt at din cykellås virker hele vinteren så man ikke pludselig står med en lås der er frosset eller rustet sammen. Vores tip her på DeZignCore.dk er derfor at bruge låseolie til at smøre låsen og husk at smøre både nøglehullet og selve låsen!

Husk når det er vinter at bruge en lidt tykkere olie, fordi den holder bedre i vintervejret.

Tjek Cykelpartner.dk og CykelExperten.dk for gode olier og andre produkter til at gøre din cykel vinterklar.

Fixie cykel - Vinterklargøring
Fixie cykel – Vinterklargøring

Dine fixie cykel dæk

Dine dæk kræver ikke ekstra vedligeholdelse, blot fordi det er vinter, men vi anbefaler at du altid sørger for at have dine dæk godt pumpet med luft – det forlænger levetiden på dækkene og giver en større køreglæde!

Er du en af dem, der jævnligt bruger din cykel, selvom det er vinter og minusgrader udenfor så følg ovenstående råd, så holder din fixie cykel længere! En vedligeholdt fixie har en meget længere levetid end cykler, der ikke bliver vedligeholdt.

Ved altså at bruge lidt ekstra tid på at vedligeholde cyklen, kan du også hurtigt spare penge på reparationer og dermed også øge din cykels levetid. Se mere om vinterklargøring i disse to videoer:

Inspiration og kilder: Cyklistforbundet og Cykelpartner.dk

Hvis knapper
Gem knapper