Fede Fixie Tilbud!
Billige kvalitets elcykler fra Cube & Haibike - KLIK HER!

Dansk el cykel designet af Herskind & Herskind

Det danske firma Herskind & Herskind har for nylig designet og lanceret el-cyklen Simplicity E01, der i al sin enkelhed skal vise, at turen på de batteridrevne tohjulede også er nået til det mere letbenede og stilbevidste publikum. El cyklen kan du have et pænt jakkesæt på og møde op til morgenmødet uden at svede!

”Da jeg lavede cyklen, forestillede jeg mig en engelsk nobel forretningsmand i nålestribet jakkesæt med bowlerhat og paraply komme kørende gennem London på vej til arbejde – i stedet for at sidde i sin gamle Bentley,” fortæller, Jan Herskind, der med firmaet Herskind & Herskind står bag både design og produktion af Simplicity E01.

elcykel, cykel
Herskind & Herskind Simplicity E01 designer el cykel

Og man er ikke i tvivl om, at der er en god portion nostalgi og kærlighed til gamle firhjulede, når man ser det nyeste skud på Herskind & Herskinds efterhånden 20 år gamle cykel-stamme. Læderbetrukket aluminiumsstyr, lakerede, honningfarvede træskærme og cyklens ’Welcome-Stop’-logo – designet af Jan Herskinds bror og kunstner, Jacob Herskind – er blot et par af de finesser, der leder tankerne hen på motorkøretøjer af en særlig kaliber.

Selv det miljøvenlige batteri, der sørger for strøm til den lydløse motor, er sirligt gemt væk i læder – aftageligt og med mulighed for opladning, direkte på cyklen eller i den særskilte oplader.

El-cykler i Danmark

El-cykler har været på det danske marked siden slutningen af 90’erne, og konkurrencen er kun blevet større med årene. Derfor har det også været afgørende for Jan Herskind at skabe et produkt, der kan skille sig ud fra mængden.

”Normalt ligner el-cykler en lille knallert – jeg synes, det er lykkedes at få vores til at ligne en cykel,” fortæller han stolt. ” Når jeg har kørt på cyklen forskellige steder i verden, har folk ikke med det samme kunnet se, det var en el-cykel – det kan jeg godt lide ved den.”

Simplicity E01 har en max hastighed på 25 km/t, og med et fuldt opladt batteri kan du trygt trille op til 30 km – afhængig af din kampvægt og terrænet, vel at mærke. Er man med på at skifte benzinkortet ud med en stikkontakt og kabine-komfort med frisk vind i håret, er el-cyklen et oplagt alternativ til bilen – og det uden, at man skal bekymre sig om den klassiske cykels ’bagsider’.

”Jeg vil gerne være med til at præge den danske cykelkultur, hvor vi normalt forbinder cyklen med motion – på el-cyklen kan du have et pænt jakkesæt på og møde op til morgenmødet uden at svede og uden at skulle i bad,” forklarer Jan Herskind, der godt kunne tænke sig at se folk fra 30 år og op få øjnene op for el-cyklens egenskaber.

Hvem er Jan Herskind?

Før karrieren som cykelmager har Jan Herskind været et smut omkring skuespillerfaget og modeverdenen – og bilbranchen, ikke mindst. Sidstnævnte har givet stor inspirationen til Simplicity E01, og Jan Herskind har blandt andet kunnet trække på erfaring fra sine samarbejder med gedigne navne som Mercedes og Jaguar, der i flere omgange har brugt hans design i forbindelse med lancering af såkaldte ’private label’-cykler.

Ligesom alle øvrige produkter fra Herskind & Herskind er Simplicity E01 produceret i et begrænset, nummereret oplag – helt præcist 888 styk – hvilket kun er med til at give den moderne jernhest et ekstra unika-touch. Cyklen har en pris på 17.500 kr.

Se mere om cyklen på Herskind & Herskind’s hjemmeside.

Kilde: Børsen Pleasure

Hvis knapper
Gem knapper