Fede Fixie Tilbud!
Billige kvalitets elcykler fra Cube & Haibike - KLIK HER!

Kan transportcykler have unikt design?

Umiddelbart efter opfindelsen af cyklen, blev de første transportcykler sat i produktion. Disse transportcykler havde til formål at gøre transporten af mindre varer nemmere.

Det karakteristiske ved en transportcykel er ladet, der sidder over forhjulet. Ladet gør det muligt at transportere sine varer nemt og enkelt. I tidernes morgen, da transportcyklen var et must, fandtes der flere forskellige versioner af kurven/ladet.

Moderne design transport cykel
Moderne design transport cykel

Bagernes kurve var de største, da man skulle være i stand til at transportere meget brød ad gangen. Men samtidig var de også de letteste, da brød jo ikke vejer så meget. Slagternes kurve var lavere, men stærkere end normale kurve pga. kødprodukters størrelse og vægt. Der var også cykler, som havde monteret to kroge på bagagebæreret, hvorpå der kunne hænge to kander mælk.

I dag er transportcyklen popularitet stigende. Mange børnefamilier benytter transportcyklen til transport af børn og varer. Transportcyklen er en stor fordel, hvis man bor i en storby. På den måde kan man let og hurtigt komme rundt med varer eller børn.

Nutidens design transportcykler er moderniserede versioner af de traditionelle cykler. Vægten er et af de steder, hvor der er sket størst ændring. Nutiden cykler er meget letter end datidens. Den største forskel er, at ladet i dag er monteret umiddelbart under styret. Dette gør, at ladet følger forhjulet, hvilket giver en cykel, der er lettere at håndtere.

Kilde: Designcykler.dk

Hvis knapper
Gem knapper